İYİ İLETİŞİM İÇİN İYİ İLETİŞMEK GEREKİR
Süre: 1 Gün
Doğru iletişim hedefi doğru mesajın, doğru hedef kitleye ulaşması ile elde edilir.
Kurumların kendi kurumsal iletişim departmanları, ajanslar ve müşterileri ile doğru iletişim kurması günümüz pazarlama iletişiminin vazgeçilmez kuralıdır.
Eğitim katılımcılarının kendilerini farklı bir yönden algılayıp iletişim stratejilerini belirlerken çok yönlü düşünebilmeleri adına rol değişimi yöntemi kullanılmaktadır.
Bu modelde katılımcılar hem departman, hem ajans hem de müşteri tarafına geçerek bu rol modeller ışığında bir workshop deneyimi yaşarlar.
MEDYA İLİŞKİLERİNDE BAŞARILI STRATEJİLER
Süre: 1 Gün
Müşteri ilişkileri yönetimi bir satış değil ilişki yönetimidir. Müşteri ilişkileri yönetiminde bir haber yaratmak ve yaratılan haberin doğru mecra ile örtüşmesi gereklidir. Yaratılan haber de hem kuruma hem de medya kuruluşlarına fayda sağlamalıdır.
İş ve iletişim hedefleri doğrultusunda belirlenen mesajların, doğru içerikle ve doğru zamanlama ile doğru kanallar üzerinden hedef kitleye ulaştırılması gerekir.
‘Medya İlişkilerinde Başarılı Stratejiler’ eğitimi; marka bilinirliğini arttırmak, doğru algı yönetimi yapmak ve rekabetten sıyrılmak için medya yönetiminde yapılması gerekenleri içermektedir.
MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK
Süre: 1 Gün
Güçlü markaların güçlü iletişimleri vardır. Gelecek değeri birbirini dinleyen, beraber düşünen, büyüyen kurumlar yaratarak ve müşterileri kendinize hayran bırakarak gerçekleşir. Marka değerini yükseltmenin çalışan ve müşterilerle ortak bir süreç olduğuna inanan bir yaklaşımla eğitim dünyanın en değerli markalarının, liderlerinin ve çalışanlarının ortak özelliklerine odaklanır. Hayranlık yaratmak, fark yaratmak, uzmanlaşmak ve bunu doğru tanıtmanın marka yaratmanın oluşumunda önemini anlatır.
Marka değeri nasıl yaratılır sorusundan yola çıkarak hazırlanan eğitim marka yaratmanın faktörleri, çalışan ve müşteri deneyiminin yaratılan değere katkısı ve iyileştirilmesi için yapılabilecekleri içermektedir.
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK NEDİR? DAHA İYİ VATANDAŞ OLMAK NEDİR?
Süre: 1 Gün
Günümüz dünyasında bir şirketin marka algısının oluşturulması ve kuvvetlendirilmesi için yapacağı sosyal sorumluluk projeleri oldukça önemlidir.
Peki doğru bir sosyal sorumluluk projesi nasıl planlanır ve yönetilir? Sosyal Sorumluluk ile sponsorluk arasındaki farklar nelerdir?
‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk Nedir? Daha İyi Vatandaş Olmak Nedir?’ eğitimi kurumsal sosyal sorumluluk ve sponsorluk arasındaki farkların altını çizerken bu kavramların şirket değerlerine katkısı, oluşturulması ve yönetiminin dünyada başarılı olmuş örnekler ile anlatılmasını içerir. Sivil toplum kuruluşlarıyla ortak yapılabilecek çalışmalar aktarılırken, dünyadan ve Türkiye’den örnekler verilir.
Düzenlenen workshop ile bir şirket kendi kurum kültürü ve iş hedefine bağlı olarak hangi sosyal paydaşlar ile bir araya gelip sosyal sorumluluk projesi oluşturabilir sorusuna ortak akıl çalışmalarıyla yanıt aranır. Ardından yol haritası hazırlanır.
SOSYAL PAYDAŞ HARİTASI VE YÖNETİMİ
Süre: 1 Gün
Bir kurumun değer zincirinin tüm halkalarını kapsayan yapısı ile geniş bir sosyal paydaş ağı oluşturulması kurum için vazgeçilmez bir değerdir. Sosyal paydaş olarak adlandırılan bu grupların varlığı, işletmenin devamlılığı ve başarısı için gereklidir.
‘Sosyal Paydaş Haritası Ve Yönetimi’ eğitimi; sosyal paydaş nasıl oluşturulur, ilişki yönetimi nasıl kurulur, lobi faaliyetleri dinamikleri nelerdir sorularının cevaplarının kurum dinamikleri ile verildiği bir eğitimdir.
Eğitim, kamera önü canlandırmaları ve geri bildirimlerini de içerir.
STRATEJİ OLMADAN İLETİŞİM OLMAZ
Süre: 1 Gün
İyi bir kurumsal iletişim için iş hedeflerinin doğru sosyal paydaş yönetimi paralelinde yönetilmesi gerekir. Çünkü kurum içi ve dışında kurumsal iletişimin hedeflenen yönde geliştirilmesi ve bu amaçla iletişim ve tanıtım araçlarının tasarlanması, kullanılması, yönlendirilmesi ve yönetilmesi amacıyla kurumsal iletişimin temel unsurlarıdır.
Doğru bir iletişim zinciri oluşturulmasının altın yolu ise doğru stratejiler belirlemektir.
‘Strateji olmadan iletişim olmaz’ eğitimi; kurumsal iletişim stratejileri belirlenirken her sosyal paydaş ile ayrı ayrı bağ kurulup kurum değerlerinin onlara aktarılması üzerine hazırlanmış workshopları içeren geniş bir kurumsal iletişim eğitimidir.