Ali ŞAHİN

IMG_8377 kopya 2Ali ŞAHİN Öğrenim hayatını İzmir’de tamamladı. İzmir Atatürk Lisesi mezunu olan Şahin, daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nü bitirdi.

Öğrencilik yıllarından itibaren yayıncılığa ilgi duydu. Önce okul radyosunda, sonra da özel radyolarda programlar yaptı. Askerlik sonrası İstanbul’a yerleşti ve Atv Grubu radyolarından Radiosport’ta bir sure çalıştıktan sonra teklif üzerine Atv Spor Spikerliği görevine başladı. Atv’de13 sene spor spikerliği, editörlük, program yapımcılığı ve seslendirme görevlerini sürdürdü. Yaptığı spor programlarının yanısıra 20’ye yakın tv programına da yıllarca sesiyle hayat verdi. Bu sure içerisinde ve daha sonra, çağırıldığı üniversitelerde gazetecilik, spikerlik ve güzel Türkçe konulu konuşmalar yaptı.

Ali Şahin atv’den ayrıldıktan sonra Bloomberg Tv, Haber Türk gibi kanallarda bir süre görev yaptı. Yapımcı ve yönetmen olarak çektiği bir çok belgesel TRT Belgesel Kanalı’nda yayınlandı. Bir çok televizyon programının yapımında yer aldı. Programların editörlüğünü ve seslendirmelereni yaptı. Bir dönem, Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nde (MESAM) Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Ali Şahin halen yapım firmasında kanallara tv programı hazırlıyor, özel programlarda sunuculuk yapıyor ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Korosu’nda müzik yapıyor.
Şahin, güzel Türkçe konusundaki deneyimlerini ve güzel Türkçe’nin insana kazandıracağı avantajları, başından geçen olaylar eşliğinde, eğlenceli bir şekilde izleyicilerine aktarıyor.

 

ALİ ŞAHİN KONUŞMASINDA ŞU KONULARA DEĞİNİYOR

Güzel Türkçe konuşmak neden önemli? Güzel Türkçe konuşmanın sağlayacağı avantajlar neler?

Güzel Türkçe konuşabilmek için ses tonu ne kadar önemli? Ses tonumuzu değiştirebilir miyiz? (inceltme ya da kalınlaştırma)

Gerçekten doğru nefes alıyor muyuz? Nefes teknikleri neden önemli?

Türkçe gerçekten yazıldığı gibi okunan bir dil mi?

Diksiyon eğitimi şart mı?

İstanbul Şivesi ne demek? Neden İstanbul Şivesi?

Dilimizde yabancı kelimeler kullanmalı mıyız? Eski Osmanlıca kelimeler yada yabancı kökenli kelimeler kullanmak Türkçe’yi bozar mı?

Topluluk önünde ve tv’de konuşmak neden zor? Topluluk önünde konuşmanın püf noktaları neler?

Dil ve harf yanlışları (gazete ve televizyonlarda çok kullanılan yanlışlar)


Sosyal Ağlarda Paylaş